Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Weryfikacja RP-Pl

Sebires

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Probowalem to rozwiazac ale nie umiem pomoze ktos ?

Witaj! Aby rozpocząć grę na naszym serwerze, musisz przejść proces weryfikacji Twojej wiedzy na temat gry Role Play. Każde pytanie ma przynajmniej jedną odpowiedź prawidłową, lecz może mieć ich także cztery. Możesz się pomylić jedynie przy 3 odpowiedziach. Administracja RP-PL życzy powodzenia!

1. Poszukujesz pracy, więc jakie będą Twoje pierwsze kroki?

a.Sprawdzę na forum w sekcji IC, gdzie firma na siedzibę i pójdę tam.

b.Zadzwonię po taksówkę, poproszę aby zawiózł mnie pod siedzibę danej firmy/organizacji, mówię po prostu jej nazwe

c.Napiszę podanie do niej i będę czekał na rozpatrzenie.

d.Spojrzę, jakie ID na serwerze ma lider firmy/organizacji i piszę mu, że potrzebuję pracy.

2.Jesteś bardzo dobrym policjantem. Niestety zostałeś zwolniony z pracy. Co możesz zrobić?

a.Wykorzystasz swoje doświadczenie i tworzysz firmę ochroniarską.

b.Starasz się dostać do organizacji przestępczej, a kiedy dostaniesz się do organizacji starasz się zabić lidera.

c.Kontynuujesz grę dalej nie będąc w policji.

d.Robisz strajk utrudniający wyjazdy policji z komisariatu jak i blokujesz wejście do komisariatu.

3.Który opis charakteryzuje komendę /me?

a.Komenda służy do opisywania swojej postaci.

b.Służy przede wszystkim do ukazywania czynności, które wykonujemy.

c.Ukazuje emocję, które nasza postać przeżywa.

d.Jest to komenda, przez którą możemy wysłać prywatną wiadomość do gracza.

4.Jedziesz sobie spokojnie i zauważasz samochód uciekający przed dwoma radiowozami, jak zachowasz się w takiej sytuacji?

a.Będę gonił radiowozy próbując je strącić z jezdni.

b.Zjeżdżam na pobocze i czekam, aż policja przejedzie, a gdy to nastąpi znowu wracam na ulicę.

c.Zaczynam gonić radiowóz, bo jestem ciekaw tego co się stanie, będę starał się pomóc w złapaniu przestępcy.

d.Postaram się jak najbardziej ułatwić pracę policji nie przeszkadzając jej oraz będę trzymał się daleko z tyłu jeśli będę ciekaw wydarzeń.

5.Dlaczego cywil nie może dokonywać napadów?

a.Bo w realnym świecie cywil zazwyczaj nie napada na ludzi.

b.Bo robiliby to prawie wszyscy, jedynie dla celów majątkowych.

c.Można napadać, ale tylko z bronią.

d.Można napadać, ale tylko doświadczonych graczy.

6.Podaj przykład nieprawidłowego raportu.

a.Pomożecie mi?

b.Proszę o unBW z powodu błędu.

c.Admin, ktoś mi wbił BW ;/

d.Gdzie znajduje się sklep samochodowy?

7.Postanowiłeś przeprowadzić napad (grasz jako cywil), aczkolwiek nie postanowiłeś jak będzie on wyglądał, co zrobisz?

a.Odrzucam pomysł napadu, jako cywil nie mam prawa go wykonać.

b.Udaję się do pierwszego lepszego sklepu i przeprowadzam napad.

c.Wyciągam broń i podchodzę do pierwszej lepszej osoby celując jej w głowę, oraz żądając gotówki.

d.Pytam Administratora lub Gamemastera będącego na służbie o pozwolenie, gdy zezwoli to dokonuję napadu.

8.Wskaż przypadki w których występuje PG

a./l Witam, jak ma pan na imię?

b./me uderza z pięści John'a, po czym on przewraca się.

c./me popycha John'a. /do Udane?

d./me wyciąga nóż z kieszeni i zabija nim John'a.

9.Jak kupisz swój pierwszy samochód?

a.Wejdę w panel aukcyjny, znajdę odpowiedni do siebie wóz i będę się licytował bądź kupię go od razu

b.Będę pytał się wszystkich na /w czy nie mają na sprzedaż samochodu.

c.Pójdę do szpitala i będę krzyczeć, czy ktoś nie ma na sprzedaż wozu.

d.Pojadę do salonu samochodowego i zamówię wóz u sprzedawcy.

10.Obywatele/Personel Medyczny Los Santos organizują strajk pod szpitalem, jeśli jesteś w pobliżu to jak się zachowasz?

a.Jak najszybciej udam się na miejsce, również jestem nie zadowolony z stanu Medycyny w Los Santos i chcę to zmienić żądając zmiany Dyrektora lub proszą Gubernatora o wsparcie.

b.Ruszę tam i zacznę wykrzykiwać teksty: "Precz z komuną!", "Gdzie jest Demokracja?!" oraz zacznę skakać i niszczyć pięściami wszystko co popadnie.

c.Zacznę używając cheatów, fajnie będzie zobaczyć administrację w akcji.

d.Dowiem się o co chodzi i jeśli będę miał te same intencje i w ostateczności przyłącze się.

Weteran
Opublikowano

Jeszcze raz bd temat bez prefixów to natychmiast leci kosz zaraz podam ci odp

Sorka myślałem że to jest ls-rp a to całkiem inny serwer a na ten serwer nie znam odp

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Do czego służy komenda /do? Opisywania swojej postaci.

Za pomocą tej komendy możesz wyciągnąć dany przedmiot.

Opisywania aktualnej sytuacji w otoczeniu.

Jest to czat Out Of Character, gdzie możesz bez problemu pisać na każdy temat. 2 W radiu słyszałeś o wyjątkowym koncercie (Evencie) gdzieś w mieście, ruszasz tam. Jak będziesz zachowywał się będąc na miejscu? Będę robił wszystko, by inni gracze nie bawili się za dobrze, używam przy tym cheatów oraz innych wspomagaczy.

Gdy tylko dojadę na miejsce zacznę uprzykrzać życie zespołowi Administracyjnemu, będę odgrywał akcje non-rp, by administracja miała co robić.

Będę starał się dobrze bawić, będę brał czynny udział w całej akcji.

Zadzwonię do kolegów zapraszając ich, postaram się pomagać administracji w spokojnym przebiegu eventu 3 Wskaż poprawne zagrania Role Play /l Dzień dobry, która godzina?

/me dlaczego Tom nie ma zegarka?

/do Czy John ma na sobie bluzę?

/b Chcesz kupić samochód? 4 Czym jest BunnyHopping? Jest to pewien cheat, którego nie wolno używać.

Ciągłe skakanie wraz z przyspieszeniem, by dotrzeć szybciej w dane miejsce, jest to także zabronione.

Zabijanie osób bez powodu.

Tak nazywa się utrata przytomności. 5 Czy możesz zabić lub pobić inną postać z powodu OOC? Mogę, ale tylko za zgodą gamemastera lub administratora będącego na serwerze.

Nie mogę tego zrobić, bo ta sprawa nie ma związku IC z moją postacią

Mogę, przecież to tylko gra, nie prawdziwe życie

Mogę to zrobić nawet bez zgody gamemastera/administratora, bo mnie obraził w grze i nie ma to znaczenia czy OOC czy IC 6 Co zrobisz w czasie napadu, będąc cywilem? Postaram się obezwładnić napastnika.

Postaram się odegrać strach, będę robił to, co nakaże mi napastnik.

Ucieknę przed napastnikiem nawet wtedy, kiedy będzie on obezwładniony.

Nie odegram akcji, albowiem zabronione jest napadanie innych postaci. 7 Jak należy wykonać akcję kupna telefonu w sklepie? Należy wejść do sklepu, stanąć za ladą i napisać /report do Administracji z prośbą o przydzielenie przedmiotu.

Należy wejść do sklepu, odegrać akcję z pracownikiem na /me i /do, użyć komendy /kup i wybrać telefon.

Należy wejść, po czym stanąć za ladą i wpisać komendę /kup, następnie wybrać interesujący nas przedmiot i odejść.

Wystarczy wejść do sklepu i stanąć za ladą - po 20 sekundach w naszym ekwipunku pojawi się telefon. 8 Postanowiłeś przeprowadzić napad (grasz jako cywil), aczkolwiek nie postanowiłeś jak będzie on wyglądał, co zrobisz? Odrzucam pomysł napadu, jako cywil nie mam prawa go wykonać.

Udaję się do pierwszego lepszego sklepu i przeprowadzam napad.

Wyciągam broń i podchodzę do pierwszej lepszej osoby celując jej w głowę, oraz żądając gotówki.

Pytam Administratora lub Gamemastera będącego na służbie o pozwolenie, gdy zezwoli to dokonuję napadu. 9 Poszukujesz pracy, więc jakie będą Twoje pierwsze kroki? Sprawdzę na forum w sekcji IC, gdzie firma na siedzibę i pójdę tam.

Zadzwonię po taksówkę, poproszę aby zawiózł mnie pod siedzibę danej firmy/organizacji, mówię po prostu jej nazwę.

Napiszę podanie do niej i będę czekał na rozpatrzenie.

Spojrzę, jakie ID na serwerze ma lider firmy/organizacji i piszę mu, że potrzebuję pracy. 10 Co to jest MetaGaming, czy można być do tego upoważnionym? MetaGaming to wykorzystywanie wiedzy OOC w IC, nie można być do tego upoważnionym.

MetaGaming to nadużywanie komend dostępnych na serwerze, nie można być do tego upoważnionym.

MetaGaming to wymuszanie na kimkolwiek akcji RP, można być do tego upoważnionym.

MetaGaming to wyrzucanie kogoś z samochodu bez odegrania akcji, nie można być do tego upoważnionym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...